Nu är vi 118 som stödjer Enskede IK, gör du det också?

Föreningscertifikatet som vi skrivit med STFF

Målvaktshandskar

Materialansvarig för EIK sökes

Är du vår näste ledare?

Stöd Enskede IK genom att handla i välkända nätbutiker via sponsorhuset

Nytt formulär

Nytt samarbete

Hammarby Behandlingscenter

« Arkivet
Stöd föreningslivet. Spela
oddset på allsvenskan.
Prova även bingo.
Nyheter » Föreningen » Föreningscertifikatet som vi skrivit med STFF

Föreningscertifikatet som vi skrivit med STFF

Spel- och startgaranti för en sund barn- och ungdomsfotboll
För att följa fotbollens riktlinjer och ledstjärnor, leva upp till den värdegrund som präglar barn och ungdomsidrott samt på bästa sätt utveckla fotbollsspelare är spel- och startgaranti för alla spelare en självklarhet. S:t Erikscupen ska utgå från barnens behov och perspektiv och inte utifrån vuxnas villkor. Läs mer genom att klicka på texten!

Spelgaranti innebär att alla spelare som är kallade till match även spelar i matchen.
Sanktanutredningen 2010 visar att så många som ca 33 % av alla spelare i S:t Eriks-cupen blivit kallade till match utan att få spela. Det innebär att de får sämre möjlighet att testa sina färdigheter i matchsituation och missar därigenom en del av sin fotbollsutbildning. Det riskerar även att leda till försämrat självförtroende och att spelare slutar med fotbollen i tidiga åldrar.
Startgaranti innebär att alla spelare regelbundet under året ska få spela från start. Sanktanutredningen 2010 visar att så många som ca 35 % av alla spelare i S:t Eriks-cupen aldrig får starta matcher.
Matchen är en del av spelarutbildningen och en möjlighet att få träna sina färdigheter i skarpt läge. Vi ska skapa bästa förutsättningar att utveckla så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt. Det innebär att vi även måste se till att alla spelare känner sig utvalda, sedda och kompetenta och att alla får chans att spela från start.
Allmänt
Förbundet menar att matchen är ett inlärningstillfälle och en del av spelarnas fotbollsutbildning. Resultatet är inte någon bra måttstock för hur bra verksamheten är.
 


15 maj 2012
Denna hemsida är skapad i anySite