Kansliet

Organisation

Styrelsen

Marknad

Kafeterian

Historik

Info till medlemmar

Blanketter

Senast uppdaterad:

7:e februari 2012

Stöd föreningslivet. Spela
oddset på allsvenskan.
Prova även bingo.

Historik

1914
EIK:s födelsedag den 19/7. Detta sker troligen på Sofielunds dansbana i Enskede där företrädare för Enskede IF och Bollklubben 1913 träffas och beslutar sig för att gå samman under namnet Enskede Idrottsklubb.

1927
Enskede idrottsplats invigs och EIK får därmed sin första riktiga hemmaplan.

1942
EIK når sin bästa placering någonsin - 2:a i division 3.

1949
EIK arrangerar Sportens Dag och bjuder hit Enschede från Holland.

1974
EIK startar med damfotboll.

1975
Start av den satsning på ungdomsfotboll som idag gett EIK långt över 100 lag.

1986
EIK vinner inomhusturneringen Bollsport Cup inför 10 341 åskådare på Isstadion.

1995
EIK har nu vuxit till 83 lag. Nytt kansli invigt på Enskede IP.

1998
EIK har vuxit till 117 lag och har nu fått sin efterlängtade läktare på Enskede IP. S:t Erikscupfinalerna spelas på Enskede IP och F14-klassen vinns av EIK:s F84-lag efter seger mot Sätra i sudden. Veckan därpå vinner 81-killarna också Sanktan genom att besegra FoC Farsta med 3-1 i P17-finalen.

1999
EIK fyller 85 år och har vuxit till Sveriges största damfotbollsklubb med nästan 200 licensierade damer. På herrsidan är vi trea i landet. Vi står för första gången som värd för en landskamp, då Sveriges F17-landslag besegrar Finland på Enskede IP.

2000
F85 går till semifinal i inomhus-SM. F86 vinner Sanktan. Damerna är på vippen att gå upp i div 2 men har för dålig målskillnad. Damernas cupfinal spelas på Enskede IP - Djurgården slår Älvsjö AIK.

2001
Äntligen tar damerna steget upp i div 2 efter överlägsen serieseger. Även herrarna avancerar, till div 3, efter bl a kvalseger mot Stureby SK. F86 tar sitt andra sanktanguld på raken och EIK blir åter bästa flickförening.

2002
Föreningen är nu uppe i 143 lag! F86 vinner Sanktan för tredje gången och får den här gången sällskap av P86. Enskede behåller brudkronan som bästa förening. Damlaget åker tyvärr ur tvåan direkt, men herrarna stannar kvar i trean.

2003
För första gången lyckas ett EIK-lag vinna Gothia Cup. Det är flickor 89 som vinner F14-klassen genom att i finalen besegra Umeå Södra FF med 1-0. Tidigare hade F78, P80 och F84 alla gått till final, men förlorat. Både herrarna och damerna tar steget upp i div 2 efter överlägsna seriesegrar.

2004
Föreningen fyller 90 år och firar med massor av aktiviteter på Enskede IP. P88-killarna firar på sitt sätt genom att som första EIK-lag någonsin bli svenska mästare då de i finalen besegrar Trelleborgs FF med 4-2. Damerna är på väg att ta steget upp i div 1 direkt, men missar kvalet med ett måls marginal.

2005
Bosse Ringholm avgår efter 16 år som föreningens ordförande och efterträds av Kenneth Gustavson. Damerna blir historiska genom att ta steget upp i div 1, den näst högsta serien. Herrarna får rampljuset på sig då de i svenska cupen besegrar allsvenska Helsingborg med 2-0. I nästa match den 10 juni blir det dock förlust inför rekordpublik 2.437 åskådare mot Djurgårdens IF. Mindre trevlig uppmärksamhet kommer i samband med att Skatteverket gör en revision av föreningen.

2006
Äntligen blir det i augusti klart med konstgräs på B-plan. Nya löparbanor på A-plan vilket orsakar dam och herrlaget stora problem med hemma matcherna under hela vårsäsongen.
Damlaget spel i division 1 blev tyvärr bara 1 årigt.
Herrarna slutar på en 3;e plats i division 2.
Höstlovscampen startar för att utveckla individen på flick och pojksidan.

2007 
Herrarna vinner Nike Cupen (f.d. BollSport Cup) för andra gången.
F15 vinner Sanktan genom att i finalen besegra AIK på straffar. Påsklovscampen startar för även den utveckla individen på flick och pojksidan.


2008
Kenneth Gustavson avgår efter 3 år som föreningens ordförande och efterträds av Toivo Mitt-Sandgren.
Enskede blir den första föreningen som försvarar vinsten i Nike Cupen historia, tredje segern totalt. Konstgräs på 7-manna planen till vänster vid entrén i augusti. F18 vinner Sanktan genom att besegra Huddinge IF i finalen. Herrarna vinner Haninge Open efter att finalbesegrat Huddinge IF med 3-1. Höstlovscampen läggs ner för få deltagare, de flesta är trötta på fotbollen. Klubben beslutar att bara ha kvar påsklovscampen. Herrjuniorerna går upp i tipselit, andra gången i klubbens historia. 

2009
Klubben får sin första kvinnliga ordförande Kristina Enberg. Enskede IK herrlag vinner Nike Cupen för tredje året i rad.  Damerna vinner kvalet till division 1. Inget finalspel i Sanktan detta år, bäst gick det för P92 som blev utslagna i semi. Herrjuniorerna klara sig kvar i tipselit.

2010
Damerna gjorde ett nytt försök i division 1, tyvärr även denna gång blev det ett snabbt respass. Herrlaget gjorde sin bästa placering i division 2 och slutade tvåa. Herrjuniorerna klarade sig kvar för andra året i tipselit, dessa vann för andra gången i historien JDM genom att i finalen besegra AIK. Det blev äntligen finalvinst för P92 när det spelade sin sista match i Sanktan, vinst med 2-0 över IFK Aspudden. P94 kvalificerade sig för spel i PA 2011.

2011
Ny ordförande Clas Folkmar som tog över efter Kristina Enberg. Herrlaget slutat trea efter en bra vår då många vädrade avancemang till division 1, hösten blev tyvärr inte lika rolig med lite för många skador. Stefan Linder slutade efter 6 år som tränare. Damlaget vad med i toppen och slutade på en 3 plats. Juniorerna åkte ur Tipselit på 28 poäng, spelade för andra året i rad JDM final. Denna gång var Hammarby IF för starka och vann över de våra med 3-1.  
 

Denna hemsida är skapad i anySite